Lackering

Lackering

Genom vårt helägda dotterbolag Råda Coating, beläget i Ödsmål norr om Göteborg, erbjuder vi industrilackering inriktad på våtlackering och komplex maskering.

Sedan 1990 har Råda Coating fokuserat på lackering för militärindustrin där det ställs höga krav. Kunderna är för att nämna några bla Kongsberg, Rheinmetall, SAAB and BAE. De har alla avancerade lacksystem där Råda Coating är erfarna och certifierade, så som KVS-200, MIL-DTL5541– Class III, MZYM-System, ST022 m.m.

Råda Coating har åtta lackboxar med en total yta på 240 kvm som är utrustade med avancerade upphängningsanordningar för effektiv lackering. Det skapar förutsättningar att ta emot både skrymmande detaljer och stora volymer. Råda Coating är extra duktiga på komplex maskering där felmarginalerna är små. Givetvis erbjuder Råda Coating lasergravering.

Behöver ni veta att produkten tål tuffa förhållanden? Med en Ascott 450is saltvattenkammare kan vi testa produkternas korrosionsbeständighet.

Med en nära relation till våra underleverantörer inom ytbehandling kan vi även förse våra kunder med anodisering, kromatering, passivering med mera.