Företaget

Vår historia

Företaget som senare kom att bli Råda Plåt & Svets och nu mera Råda Industries grundades redan 1973, när Jan-Olof ”Johan” Johansson började tillverka plåtdetaljer i Mölnlycke. Under sin tid som ägare hann Johan bygga upp flera trogna och stabila kundrelationer.

Under 2001 tog nuvarande delägare Patrik Bogfors över verksamheten. Sedan dess har mycket hänt. Förutom att öka omsättningen från 3 till 30 miljoner kronor har Råda industries investerat i en ny maskinpark, en ny svetsavdelning, nya kontor och välkomnat flera nya kollegor.

Vid årsskiftet 2017/2018 lämnade Patrik över VD-rollen till Anders Rytterstig som redan då arbetat i ledande roller i flera år inom företaget. Lagom till 20 års jubileet förvärvade Råda Industries även ytbehandlingsföretaget Prestanda Lacktjänst numera Råda Coating.

Vilka vi är

Idag består Råda Industries av 21 anställda som hjälper er att hitta den rätta lösningen. Vi tillverkar och konstruerar bearbetade metallprodukter som kan anpassas för små eller medelstora serier. Genom ett nära samarbete med våra kunder ser vi alltid till att deras idéer blir verklighet.

Våren 2021 blev vi majoritetsägare i lackeringsfirman Råda Coating och fick 11 nya kollegor. Råda Coating har en hög kompetens och är specialister på komplex industrilackering och är sedan många år tillbaka en stående leverantör till oss. Genom att vi tagit vårt samarbete till nya nivåer stärker vi ledtider, säkerställer kvalitén och ökar konkurrenskraften vilket i slutändan gynnar våra kunder. 

Vi är en komplett partner med ett brett utbud av tjänster och produkter. Med hjälp av vårt breda kontaktnät, vår kunskap och vår moderna maskinpark kan vi se till att alla produkter tas fram och levereras effektivt. Vi anpassar alltid det vi gör efter varje nytt behov, med rätt material och kvalitetsnivå.

Vart vi ska

Vi har hunnit växa mycket under de senaste åren både organiskt och genom uppköp av befintliga verksamheter, men vi är långt ifrån klara. Under de närmaste åren vill vi få in ännu fler kunniga kollegor och inspirerande uppdragsgivare.

Vi kommer hålla er uppdaterade om alla spännande expansioner och förändringar som väntar framöver. Råda Industries kommer fortsätta vara ett företag som både kunder och anställda kan vara stolta över.